Alertă alimentară! Grăsimi hidrogenate vândute ca produse lactate

 
A renunţat să mai mănânce produse lactate. Nimeni nu se aştepta să i se întâmple acest lucru
A renunţat să mai mănânce produse lactate. Nimeni nu se aştepta să i se întâmple acest lucru

40,5% dintre unitățile verificate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară,  utilizează în procesul de fabricație specialități pe bază de grăsimi hidrogenate și informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obținute din lapte (brânză, cașcaval, unt, etc)

 

Au fost depistate și alte abateri precum comercializarea așa-zisei ,,Specialitate Bulgaria’’ drept, Telemea de Bivoliță, Telemea de Capră și Telemea de Vacă, la prețuri cuprinse între 8,5 lei și 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă  faptul că afectează imaginea producției autohtone, autentice și sănătoase, reprezintă practic și o sfidare a consumatorilor.

Au fost verificate 180 de unități (din care 85 patiserii,17 cofetării - laboratoare cofetărie, 47 pizzerii,15 restaurante/catering, 11 unități de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfășurat în București și in municipiile reședință de județ precum Dâmbovița, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor și substituirea produselor procesate din lapte cu specialități pe bază de grăsimi hidrogenate, dar și cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare  și siguranță alimentară, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 661.219 lei.    

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Satul romanesc
08 Feb 14:48
In satele romanesti nu mai sunt vaci si oi? Nu mai stiu romanii sa faca branza si iaurt???? De ce nu se face un sistem ca producatorii directi, taranii, sa aiba unde sa isi duca produsele lor la oras, direct prin comanda la consumator sau in spatii amenajate si controlate ......
Răspunde
0 0
Stan
08 Feb 11:32
Suntem terminati de coruptia comunista iliesciana ..Toti vor bani si averi dar unul nu e pedepsit asa cum merita ...Poporul roman cobaiul lor...
Răspunde
0 0
Stan
08 Feb 11:28
Cat va exista coruptie comunista bolsevica iliesciana poporul roman va trai cu mizeriile ce le bag la vanzare acesti tradatori de tara si popor...Asta e Romania in secolul xx1...
Răspunde
0 0
Leleo
08 Feb 10:50
AU innebunit toti dupa cistiguri rapide ca sa poata plati salalarii, amante si spagile gloatei de zombi care stau agatati continuu de ei ! Pina si pufuletii au ulei de palmier in loc de ulei de floarea soarelui !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?