10 soluţii pentru a reda elasticitatea pielii

 

Pielea posedă capacitatea de a se întinde și de a reveni la forma sa inițială, proces cunoscut sub numele de elasticitate a pielii. Cu toate acestea, această caracteristică specială a pielii depinde de sănătatea, tonul și puterea mușchilor de sub ea. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea tinde să-și piardă elasticitatea și nu mai rămâne la fel de suplă.

Factori precum: genetica, dieta, vârsta și impuritățile acumulate în porii pielii face ca ea să-și piardă din elasticitate. Prin urmare, ridurile încep să apară şi pielea începe să se lase. Cu toate acestea, cu un regim alimentar adecvat, dar şi unul de îngrijire a pielii, poţi combate destul de eficient această criză. Un obicei alimentar echilibrat oferă toate substanţele nutritive esenţiale, pivot pentru sănătatea pielii tale. De asemenea, acesta favorizează rezistența pielii tale în timp.

Hidratează-te

Bea multă apă deoarece te ajută să păstrezi pielea hidratată în mod corespunzător și previne uscarea ei. Aminteşte-ţi, pielea uscată este mai predispusă la îmbătrânire prematură şi la riduri, deoarece tinde să-și piardă elasticitatea foarte ușor.

Traspiră

Transpirația poate fi extrem de benefică pentru sănătatea pielii tale. Transpirația are mai multe funcții: ajută la hidratarea pieli, la restabilirea echilibrului pH-ului pielii și, de asemenea, permite uleiurile pielii să se răspândească în mod egal pe suprafaţa ei. Acum, dacă vrei o piele suplă şi întinerită, atunci trebuie să te asiguri că ea transpiră.

Citește articolul integral pe clicksanatate.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?