Viorica Dăncilă, lovitură pentru Tăriceanu: A propus miniștri de la ALDE în locul demisionarilor

 
Viorica Dăncilă condamnă atacul terorist de la Kabul, Afganistan
Viorica Dăncilă condamnă atacul terorist de la Kabul, Afganistan

Viorica Dăncilă a anunțat că va introduce 6 noi miniștri în Guvern, dintre care trei sunt de la ALDE.

Liderii PSD și-au schimbat radical planurile. Viorica Dăncilă nu va mai veni cu Guvernul pentru vot în Parlament. Pentru a evita procedura, Viorica Dăncilă a propus tot membri ALDE în locul celor care au demisionat, parlamentari nemulțumiți de decizia ieșirii de la guvernare. Strategia ar fi fost stabilită aseară, într-o ședință restrânsă, care a avut loc la Guvern.

După deciziile luate, Viorica Dăncilă a făcut o declarație de presă în care a explicat planul său pentru a depăși criza din Guvern și a nominalizat noile propuneri de miniștri.

”Este important să continuăm guvernarea. Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante. Am toată aprecierea pentru membrii ALDE care au decis să respecte votul din 2016 și programul de guvernare asumat împreună.

Pentru că pe 12 septembrie expiră interimatul la MAI, pe 18 septembrie expiră interimatul la Educație, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice e vacantă fac următoarele propuneri: MAI - Dan Chirilă,  Educație - Camelia Gavrilă, Vicepremier - Dan Matei.

Sper ca de această dată domnul preşedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României şi nu ca şi candidat. Trebuie să primeze interesul României şi al românilor. Trebuie să acţionăm astfel încât oamenii să îşi primească salariile, pensiile, sa încurajăm acele proiecte care sunt importante pentru români. Când vine vorba de interesul românilor, trebuie să acţionăm cu foarte multă responsabilitate”,  a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a propus-o la Ministerul Mediului pe Grațiela Gavrilescu, la Enerigie pe Ion Cupa, pentru Relația cu Parlamentul a fost nominalizat Ștefan Băișan, iar la MAI pe Dan Chirilă și la Ministerul Educației Camelia Gavrilă. Totodată, Dăncilă l-a propus vicepremier pe Dan Matei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
11 Sep 21:52
Stati linistiti ca nu judeca ea , e cel cu oug , 13 adica un dobitoc , ea citeste .
Răspunde
0 0
plugariu
11 Sep 18:31
Bine ca nu l-a pus chiar pe Tariceanu...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?