Veste bună pentru buzunarul românilor. O TAXA se reduce la jumătate de azi

 

O taxă esențială se reduce aproape la jumătate începând de astăzi, informează RealitateaFinanciara.net

Începând din 1 iunie intră în vigoare reducerea TVA-ului la produsele tradiționale.

Începând de astăzi, cota de TVA pentru produsele montane, bio şi tradiţionale va scădea de la 9% la 5% conform prevederilor din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019, care a fost publicată pe 23 mai în Monitorul Oficial.

Măsura se aplică de la 1 iunie deoarece data prevăzută în legea adoptată de Guvern este ziua de întâi a lunii următoare celei în care a fost avizat proiectul şi a publicării sale în Monitorul Oficial.

Cota redusă de TVA se va aplica pentru „livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, eco, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în şedinţa de Guvern din 14 mai că, în urma reducerii TVA de la 9%, la 5%, preţul produselor bio, al celor montane şi al celor tradiţionale româneşti va scădea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
laur
03 Jun 13:58
a fost 9 % sa scazut la 5% = jumatate. clar am invatat matematica gresita
Răspunde
0 0
Bogdan Iacob
01 Jun 20:02
Punem pariu ca o sa se scumpeasca alimentele "de înaltă valoare calitativă"...??!!?? :):):)
Răspunde
0 0
CANTEA LIVIUTA
01 Jun 14:03
Vor scadea si preturile ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?