USR, după schimbările anunțate la BAC: ”Ecaterina Andronescu ar trebui să-și prezinte demisia”

 
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu a declarat ieri că Ministerul Educației va regândi subiectele de la Bacalaureatul viitor și a vorbit despre subiecte grilă la următoarele examene. USR consideră că Ecaterina Andronescu ar trebui să-și prezinte demisia și să lase frâiele Educației în mâinile unui profesionist, care să știe că Alexandria nu e județ. 

”A fost ministru al Educației în Guvernele Năstase, Boc și Ponta, iar acum este ministru în Guvernul Dăncilă. Deși toată lumea de bună-credință din sistemul de Educație spune că nu a reușit decât să ambramburească domeniul, Ecaterina Andronescu se încăpățânează să susțină că ea reformează.

În urmă cu trei luni și ceva, își prezenta cu fast viziunea sistemică „Educația ne unește”. Acum, spune că va regândi BAC-ul și că va introduce teste grilă, că va transforma licee în școli profesionale și că lucrează intens la o nouă lege a Educației. Un Cod al Educației mai precis, care să fie format din trei legi.

Ideea grilelor la BAC și la Evaluarea Națională a mai fost vânturată și în octombrie 2018, doar pentru ca modelele de subiecte să fie retrase de pe site-ul MEN la câteva ore de la publicare.

Cât despre „reforma” marca Andronescu, să nu uităm că doar în urmă cu două luni aceasta a vrut să schimbe calendarul admiterii la liceu în timp ce unele probe erau în desfășurare. În fața valului de contestații, și-a retras ordinul de ministru la o zi după emitere.

Ecaterina Andronescu ar trebui, mai bine, să-și prezinte demisia și să lase frâiele Educației în mâinile unui profesionist, care să știe că Alexandria nu e județ și să poată gestiona problemele din Educație, începând cu școlile dărăpănate și cu toalete în curte în care mor copiii”, scriu cei de la USR pe Facebook.

Ecaterina Andronescu anunță schimbări majore la BAC. Teste-grilă la examenele viitoareAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Babirnitza e corupta pina in maduva oaselor !
19 Jul 21:58
Si plecata cu sorcova ca toata gasca de penali beshede ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?