Ecaterina Andronescu anunță schimbări majore la BAC. Teste-grilă la examenele viitoare

 
Ecaterina Andronescu schimbă Bac-ul iar
Ecaterina Andronescu schimbă Bac-ul iar

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță într-o conferință de presă schimbări majore la examenul de bacalaureat.

Ecaterina Andronescu anunță că Ministerul Educației va regândi subiectele de la Bacalaureatul viitor și a vorbit despre subiecte grilă la următoarele examene, informează Edupedu.ro.

Într-o conferință de presă, Andronescu a declarat că nu exclude transformarea în școli profesionale a liceelor cu rate scăzute de promovare la Bacalaureat. De asemenea, ministrul a anunțat că "este pregătită noua lege a educației, care va avea 3 legi: legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic".

"O s-o spunem dezbaterii, pentru ca în toamnă să o supunem spre Parlament în dezbatere", a continuat Andronescu.

Analiza numărului de contestații depuse la Bacalaureat a arătat că există un număr de lucrări cu note modificate la contestații "excesiv de mare, ceea ce este un mare semnal de alarmă pentru noi. Un semnal de alarmă care impune automat și măsuri pentru a remedia această situație", a declarat Andronescu.

"În ce constă măsurile: să regândim examenele, din punct de vedere al itemilor obiectivi [procentul de subiecte sub formă de teste grilă la Bacalaureat – n.red.], și din punct de vedere al formării celor care evaluează. Diferențele sunt inacceptabile", a anunțat ministrul Educației.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cristina
20 Jul 10:08
CUM SA PUNĂ GRILE LA BAC .......?????????
Răspunde
0 0
Romanul
18 Jul 15:11
Chiar azi am avut o faza neplacuta. Fiind in parc cu nepotica a venit o bunica cu cei 3 nepotei care nu stiau deloc rimaneste. Nepotica le vorbea in romana si copii nu se intelegeau. Vi se pare normal. Bunica vorbea ungureste cu ei si din cand in cand romneste. Credeti ca e normal ca in Romania sa nu stim lumba oficiala. Copii era de scoala si de gradinita. Deci nu stateau numai acasa. In oricare tara daca mergi si stai trebuie sa stii lumba oficiala
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?