Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vămile către Republica Moldova sunt închise

Wednesday, 08 April 2009, 05:06 Sursă: Realitatea TV

Vameşii moldoveni au anunţat de dimineaţă că punctul de trecere vamal Sculeni este închis începând cu ora 8.00, ei recomandând autorităţilor române să redirecţioneze traficul către alte vămi. Totuşi, nici prin alte puncte de trecere a frontierei nu era permis accesul, iar autorităţile moldovene nu au făcut niciun anunţ legat de această situaţie timp de mai multe ore. 

Vameşii români au fost informaţi de dimineaţă despre închiderea punctului de trecere Sculeni: "Grănicerii moldoveni ne-au informat verbal despre această măsură cu un sfert de oră înainte ca vama Sculeni să se închidă. Ne-au spus doar că sunt unele probleme în ţara lor".

Persoanele care doresc să intre în Republica Moldova urmau să fie redirecţionate către alte punct de trecere a frontierei, cu toate că şi acestea erau blocate.

Românii nu au putut intra în Republica Moldova nici prin punctul de trecere Albiţa, iar cetăţenii moldoveni au fost lăsaţi să treacă numai în urma unor controale riguroase. Oficial, punctul de trecere Albiţa nu fusese închis, dar numai câteva persoane au reuşit să intre în Republica Moldova, din această dimineaţă. 

Zeci de cetăţeni români şi moldoveni s-au întors, miercuri dimineaţă, din Vama Leuşeni, deoarece nu li s-a permis accesul în Republica Moldova, pe motiv că s-au defectat calculatoarele în vamă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţie de Frontieră (IJPF) Vaslui, subcomisar Manuel Nacu, a declarat că, în ultimele ore, peste 50 de cetăţeni români au fost opriţi din drum, la Vama Leuşeni, iar de dimineaţă au început să se întoarcă şi cetăţenii moldoveni.

Lucrătorii de la Vama Leuşeni nu au permis accesul cetăţenilor români pe motiv că prezenţa acestora nu se justifică pe teritoriul Republicii Moldova sau că nu deţin invitaţii oficiale.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri