Un vaccin împotriva gripei porcine va fi testat pe 400 de copii spanioli

Tuesday, 08 September 2009, 16:58 Sursă: NewsIn

Agenţia spaniolă pentru medicamente a autorizat aceste teste clinice pe un grup de 400 de copii voluntari, selecţionaţi deja, a declarat Trinidad Jimenez după o reuniune cu ministrul pentru Ştiinţe şi Inovaţie, Cristina Garmendia. Rezultatele definitive ale acestor teste vor fi disponibile în minim şase luni, ceea ce nu înseamnă că vaccinul nu va putea fi folosit înainte, a adăugat oficialul.

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat că a lansat la mijlocul lunii august programul de teste clinice pentru vaccinul său, din care fac parte 16 teste de peste 9.000 de persoane din Europa, Canada şi Statele Unite. Cinci dintre ele vizează copii, inclusiv pe cei foarte mici.

Spania a decis să îşi crească rezerva de vaccinuri împotriva gripei porcine, pentru a fi în măsură să vaccineze 60% din populaţie, faţă de 40% anterior. Pentru moment, numai personalul din sistemul medical, pompierii, agenţii Protecţiei Civile, femeile însărcinate şi bolnavii care suferă de boli cronice severe sunt înscrişi pentru a fi vaccinaţi cu prioritate.

Cele două laboratoare alese de guvern, Novartis şi GSK, şi-au luat angajamentul să livreze dozele de vaccin în toamnă. Numărul deceselor provocate de gripa porcină se ridică la 25 în Spania, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri