Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un analfabet a obţinut permisul auto pentru categoriile B, C şi E. VEZI VIDEO

Wednesday, 11 March 2009, 13:44 Sursă: Realitatea TV

Şoferul, cu domiciliu în localitatea argeşeană Davideşti, a fost depistat de agenţii de circulaţie din Mioveni circulând în afara localităţii fără a avea rovinietă, iar la întocmirea procesului verbal au avut surpriza să constate că nu ştie să scrie. Şoferul a fost pus de agenţii de circulaţie să-şi scrie obiecţiile în rubrica specială de pe procesul verbal şi nu să se certe cu ei, fără succes, însă. Sursele citate au precizat că scrisul bărbatului aducea mai mult a căsuţe desenate decât a cuvinte.

Poliţiştii au anunţat Direcţia Generală Anticorupţie, iar bărbatul a fost chemat pentru a fi intervievat. "Nu numai că nu ştia să citească măcar cu degetul pe litere, dar nici măcar ce reprezintă semnele de circulaţie nu ştia şi, potrivit evidenţelor, bărbatul are permis de conducere categoriile B,C şi E din aprilie 2008. Este un adevărat pericol pe şosea. Mai mult, cară marfă cu un camion de mare tonaj la Bucureşti", au precizat sursele.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a cerut, în repetate rânduri, poliţiştilor de la rutieră ca atunci când întâlnesc persoane care nu ştiu să scrie sau să citească şi sunt la volan, să le supună unor verificări şi să ceară sprijinul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie.

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din Argeş au început, marţi, verificările în cazul celor 3.500 de dosare ale persoanelor bănuite că au obţinut fraudulos permisele de conducere. Controlul va continua şi  la şcolile de şoferi şi la unităţile medicale care au eliberat fişele posesorilor bănuiţi că au obţinut permisele fraudulos.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri