Coronavirus - România: 53186 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ultimul urmaş în viaţă al lui Aurel Vlaicu trăieşte în satul natal al pilotului

Monday, 20 July 2009, 05:50 Sursă: Realitatea TV

Aurel Rădulescu s-a născut la câţiva ani după ce unchiul său, Aurel Vlaicu, a murit încercând să treacă peste Carpaţi cu aparatul de zbor inventat de el. Nepotul său însă a crescut cu poveştile despre geniul aeronautic a lui Vlaicu. "A făcut Politehnica la Munchen. A avut patima asta de invenţii în special de motoare şi avioane. A luat un premiu Nobel la Asper unde a inventat ceva la motor", povesteşte Aurel Rădulescu.

La un secol distanţă, Aurel Rădulescu nu se poate împăca deloc cu modul în care a murit unchiul său şi crede că avionul lui Aurel Vlaicu a fost sabotat. "Se spune că i-ar fi tăiat, i-a crestat iute cu bomfaierul ţeava şi ar fi pilit firele care trăgeau şi conduceau avionul", a spus acesta.

Bătrânul Rădulescu este foarte mândru şi de mama sa, Valeria, sora cea mica a lui Vlaicu, "ea este considerată prima femeie care a zburat. Avionul s-a ridicat până la înălţimea merilor care erau în grădină". 

Aurel Radulescu este singur. Trăieste din pensia de 1.200 de lei. Absolvent al Şcolii de ofiţeri de transmisiuni de la Sibiu, el spune că a moştenit pasiunea unchiului său pentru aeronautică, dar nu şi geniul acestuia.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri