Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UE avertizează că nu toţi producătorii auto vor supravieţui crizei economice

Friday, 16 January 2009, 11:11 Sursă: NewsIn

"Perspectiva asupra industriei este cel puţin brutală. Vânzările auto au scăzut dramatic, mai ales în ultimul trimestru din 2008, când acestea s-au redus cu peste 20% şi aşteptăm o altă scădere cu 20% în 2009, ce va afecta milioane de angajaţi din industrie", a declarat Verheugen, într-un interviu acordat postului de radio BBC.

La baza acestei probleme stă o combinaţie între criza cererii pe termen scurt, din cauza scăderii încrederii consumatorilor şi producţia prea mare pe piaţa de profil din Europa, a adăugat acesta.

Vânzările de autoturisme personale au scăzut cu 7,8% în 2008, marcând cel mai abrupt declin din ultimii 15, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), relevate săptămâna aceasta.

Miniştrii afacerillor din statele membre ale Uniunii Europene s-au întrunit vineri cu Verheugen la Bruxelles pentru a discuta despre măsurile ce trebuie implementate pentru ajutorarea indutriei auto, afectată sever de criza creditelor şi de scăderea cheltuielilor consumatorilor.

Joi, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat că va acorda ajutoare substanţiale industriei auto. În Marea Britanie, producătorul de automobile de lux Jaguar Land Rover a cerut ajutor din partea guvernului, pentru a face faţă situaţiei de pe piaţă.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri