Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tribunalul Argeş a admis cererea de eliberare sub control judiciar a lui Cornel Penescu

Monday, 01 June 2009, 14:00 Sursă: NewsIn

Decizia magistraţilor Tribunalului a fost atacată cu recurs, care urmează să se judece la Curtea de Apel Piteşti.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost dus, luni, la DNA Piteşti, unde i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii referitoare la constituirea unui grup infracţional organizat. Înainte de a intra în sediul DNA, Penescu a spus că nu este nimic adevărat şi că nu avea cum să dea mită pentru favorizarea echipei din moment ce FC Argeş se află pe locul 10 în clasament.

Vineri, 29 mai, în sala de judecată, procurorul DIICOT a spus că Penescu nu poate fi pus în libertate deoarece este acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat: "Nu poate fi pus în libertate deoarece Cornel Penescu este încadrat la art.7 din Legea 39/2003, care spune că iniţierea unui grup infracţional organizat sau sprijinirea sub orice formă a unui grup este o infracţiune foarte gravă şi se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 20 de ani".

Curtea de Apel Piteşti a respins, luni, recursul la decizia de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar a directorului hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, astfel încât acesta rămâne în arest. Tot luni, Tribunalul Argeş a judecat o cerere de eliberare pe cauţiune depusă tot pentru Liviu Făcăleaţă.

Magistraţii au stabilit o cauţiune de 20.000 lei, mai mult cu 5.000 lei faţă de cauţiunea anterioară pe care familia lui Făcăleaţă nu a reuşit să o depună săptămîna trecută drept garanţie judiciară. Cauţiunea trebuie depusă până marţi, 2 iunie, când se va judeca cererea pe fond.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri