Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Techirghiol, loc de alinare pentru trup şi suflet

Tuesday, 30 June 2009, 05:51 Sursă: REALITATEA.NET

Mulţi merg la Techirghiol pentru renumitul nămol care vindecă orice afecţiune reumatică. La fel de mulţi caută să îmbine miracolul negru, extras din mijlocul lacului, cu miracolul credinţei. Amândouă sunt într-un singur loc, aproape de apă: mănăstirea Sfânta Maria şi Centrul de Tratament Sfântul Pantelimon. Povestea celui din urmă, a mucenicului făuritor de minuni, este una veche de când lumea.

Tot aici a fost adusă, cu mulţi ani în urmă, o bisericuţă din lemn ars, construită tocmai în Mureş. Iniţial a stat în Bucegi, lângă Sinaia, iar în anii 30 a fost adusă de Patriarhul Iustinian pentru credincioşii din Dobrogea. Şi nu puţini sunt cei care vin să se roage sau să se reculeagă în micul lăcaş.

Marea alinare a celor care ajung la mănăstire este însă duhovnicul Arsenie Papacioc. Pildele lui de viaţă sunt mai presus de orice sfat găsit prin cărţi.

Viaţa părintelui Arsenie Papacioc a fost grea, cu 14 ani de închisoare, ani de pustie prin pădure şi zăpadă alături de părintele Cleopa, însă 95 de ani, cu totul, de înţelepciune. Pentru el vin oamenii la mănăstire, pentru un gând bun. Trec, pe urmă, la vindecarea bolilor care nu ţin de spirit. La Centrul de Tratament Sfântul Pantelimon vin sute de oameni pentru minunea care le vindecă durerea.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri