Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tabăra lui Sarkozy a început să atace presa

Tuesday, 20 October 2009, 13:51 Sursă: NewsIn

Liderul UMP Jean-François Cope a denunţat "campania violentă" condusă de majoritatea organismelor de presă.

Luni, purtătorul de cuvânt al UMP, Frederic Lefebre, a acuzat presa să vrea să îl distrugă pe Sarkozy. Acest apropiat al preşedintelui a criticat "toate" organismele de presă sau "aproape toate", denunţând mai ales tratamentul aplicat în două cazuri - scandalul ce l-a vizat pe ministrul Culturii, Frederic Miterrand, şi cel care l-a vizat pe fiul lui Sarkozy, Jean.

La jumătatea lunii octombrie, preşedintele a fost nevoit să-şi apere ministrul Culturii, constrâns să se justifice pe tema unor lucruri legate de turismul sexual, apoi a venit în ajutorul fiului său, a cărui probabilă promovare la conducerea organismului de gestionare a celui mai mare cartier de afaceri din Europa a provocat un val de indignare.

"Isterie colectivă anti-Sarkozy", "efort de destabilizare" a puterii, "instrumentalizare": mai mulţi miniştri au condus ofensiva antimedia, ceea ce a declanşat reacţii aprinse în rândul opoziţiei.

Lidera Partidului Socialist, Martine Aubry, a declarat marţi că presa "nu face altceva decât să spună ce cred francezii".

Societatea jurnaliştilor, care apără condiţiile de exercitare a profesiei în cadrul organismelor de presă, a spus că aceste atacuri sugerează "o mare febrilitate" a puterii şi se teme că ele se vor agrava odată cu apropierea alegerilor din 2010.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri