Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Strămoşul înfricoşătorului T-Rex era un dinozaur foarte mic. GALERIE FOTO

Friday, 18 September 2009, 16:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Este stră-străbunicul celei mai înfiorătoare maşini de ucis pe care a văzut-o planeta şi totuşi cântăreşte mai puţin ca un om", scrie Mirror.co.uk.

Micul dinozaur a devenit, în numai câteva zile, vedeta paginilor de ştiinţă a presei internaţionale, arată şi Nature. De la CNN la New York Times, Chicago Tribune sau Mirror, strămoşul ciudat al înfricoşătorului T-Rex a făcut înconjurul mediei.

'Tinysaurus Rex' (mini T-Rex), după cum l-a numit presa internaţională, cântărea cam cât un om, dar avea aceleaşi caracteristici ca un Tyrannosaurus Rex: maxilare mari şi puternice, membre superioare mici, cele inferioare bine dezvoltate şi un simţ al mirosului extrem de fin.

Era, însă, de 100 de ori mai mic ca un T-Rex adevărat, potrivit The Telegraph.co.uk.

Oamenii de ştiinţă au botezat noul tip de dinozaur Raptorex Kreigsteini. Potrivit lor, acesta a trăit în pădurile din nordul Chinei, cu 30 de milioane de ani înaintea celui care a fost numit "maşina de ucis", adică acum 125 de milioane de ani.

Urmaşul mic al T-Rexului a uimit cercetătorii. "Nu mă pot gândi la al alt animal care să fie atât de bine dezvoltat la o scară de 100 de ori mai mică decât ceea ce a devenit ulterior", a declarat Paul Sereno, paleontolog la Universitatea din Chicago.Cel care a adus în atenţia presei fosila micului dinozaur a fost colecţionarul Henry Kriegstein, care cumpărase scheletul complet al Raptorex-ului cu zeci de mii de dolari. L-a adus, apoi, echipei de cercetători din Chicago.

După ce vor termina de analizat fosila, cercetătorii intenţionează să o restituie muzeului din Mongolia, de unde aceasta a fost furat şi vândut pe piaţa neagră.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri