Spargeri în lanţ la primăriile din judeţul Sibiu

Tuesday, 24 February 2009, 04:03 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

Dincolo de pagubele financiare lăsate în urmă, tâlharii au reuşit să provoace un adevărat haos în primării pentru că toate evidenţele privind plata taxelor şi impozitelor locale se aflau în calculatoarele furate.

Primăria din comuna sibiană Cârţa a fost prădată de hoţi în plină noapte.
Primarul localităţii, Cristian Magheru, a declarat: "Probabil au intrat pe geamul ăsta. Au forţat încuietoarea cu o şurubelniţă". Primăria nu avea niciun sistem de securitate, dar avea paznic. Bărbatul nu se afla însă la post aşa că hoţii care au intrat pe geam au putut lucra liniştiţi. Nu au avut însă răbdare să desfacă uşa casei de bani, aşa că au luat-o cu totul. Mai rău este că s-au furat şi cele două calculatoare.

Aceeaşi noapte, aceeaşi poveste, altă comună, aflată la 8 km distanţă de prima. La primăria din Cârţişoara, hoţii au intrat pe geam, au furat 3.600 de lei din casa de bani şi două calculatoare. Singura diferenţă era că primăria avea sistem de siguranţă, dar acesta nu funcţiona.

Alte două primării din comunele vecine au fost sparte cu acelaşi mod de operare.

"În ultimele zile, în sediile a patru primării din judeţul Sibiu s-a pătruns prin efracţie în cursul nopţii, din interior au fost sustrase bunuri, laptopuri, cât şi sume de bani aflate în case de bani", a declarat Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Poliţiştii sibieni au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-au produs furturile. În plus, oamenii legii încearcă să dea şi de urma hoţilor şi să recupereze bunurile şi banii primăriilor.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri