Sorin Oprescu: Nu sunt probleme cu combustibilii în Bucureşti

Thursday, 08 January 2009, 09:46 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Bucureştenii nu vor fi afectaţi de criza gazelor. Primarul Sorin Oprescu îi asigură pe locuitorii Capitalei că există suficiente rezerve de păcură pentru asigurarea căldurii. Primarul Capitalei susţine că gigacaloria nu se va scumpi, iar facturile nu vor fi mai mari. Edilul Capitalei a anunţat acest lucru la finalul comandamentului de iarnă convocat la Primăria Capitalei. 

"În Capitală nu sunt probleme cu combustibilii, iar acolo unde stocurile sunt limitate se va trece la rezervele de combustibil alternativ, adică la păcură. Deja ELCEN a făcut o achiziţie de 55.000 de tone de păcură pentru perioada următoare din rezervele de stat", a declarat Oprescu.

Oprescu a precizat că până în prezent valoarea facturilor ELCEN către RADET este mai mică decât anul trecut.

De asemenea, responsabilii care se ocupă cu încălzirea Bucureştiului din ELCEN şi RADET au reafirmat joi că nu vor fi probleme cu încălzirea locuinţelor din Capitală pentru că sunt asigurate, atât gaze din producţia internă, cât şi păcură pentru funcţionarea CET-urilor.

Directorul comercial al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), Irina Duică, a afirmat că miercuri seară a fost încheiat un contract între ELCEN şi Petrom, prin care societatea de exploatare petrolieră va livra CET-urilor din Bucureşti 200.000 tone de păcură, din care 40.000 tone vor fi livrate în luna ianuarie.

Directorul general al RADET, Virgil Ramba, a declarat că nu sunt probleme pe niciuna dintre reţelele de distribuţie din Bucureşti, singurele probleme care au apărut fiind avariile inerente. Ramba a declarat că în casele bucureştenilor, căldura e livrată la temperaturi de 20-22 de grade.

Dacă în Bucureşti situaţia este sub control, în alte regiuni ale ţării criza gazelor a lăsat urme adânci. La Timişoara, regia de termoficare a trecut deja la rezervele de păcură. Consumul de gaze la cele două centrale termice ale Timişoarei a scăzut cu 40%, respectiv 25%.

Conducerea regiei a anunţat însă că rezervele sunt limitate şi vor ajunge numai patru-cinci zile.

Şi CET Galaţi a intrat deja în stocul de păcură pentru că a primit cu 40% mai puţin gaz natural. Reprezentanţii societăţii susţin că nu vor fi probleme cel puţin 15 zile de acum înainte.

Autorităţile susţin că deocamdată nu se pune problema ca livrarea de energie către consumatorii casnici să fie redusă.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri