Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sindicaliştii din penitenciare, nemulţumiţi de neplata celor 150.000 de ore suplimentare făcute de la începutul anului

Wednesday, 02 December 2009, 10:18 Sursă: NewsIn

Membrii Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare s-au întâlnit, pe 2 decembrie,  într-o adunare generală, pentru a decide asupra oportunităţii declanşării grevei în penitenciare, urmând a se stabili ulterior perioada exactă în care va avea loc acţiunea radicală, potrivit unui comunicat.

Pe de altă parte, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a declarat că drepturile pe care le cer sindicaliştii nu sunt restante şi că n-au motive să facă grevă, după ce aceştia au anunţat că decid dacă vor declanşa greva în sistemul penitenciar.

Ioan Băla a declarat că ANP nu a renunţat la chirii, că a plătit prime de vacanţă şi o parte din orele suplimentare şi că sindicaliştii \"n-au niciun motiv să facă grevă\".

Potrivit comunicatului remis de Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP), sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că \"nu au fost acordate premii salariaţilor, nici salarii de merit sau sume pentru plata celor 150.000 de ore suplimentare neplătite de la începutul anului 2009\".

Şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că promisiunile făcute salariaţilor nu au fost respectate. \"Informăm conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Ministerului Justiţiei că sunt singurii responsabili pentru iminenta intrare în grevă a personalului din penitenciare, dacă refuză în continuare dialogul şi promovează incompetenţa, lipsa de transparenţă şi dezinformarea\",

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri