Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sighişoara este singura cetate medievală încă locuită din Europa

Tuesday, 21 July 2009, 06:32 Sursă: Realitatea TV

Cetatea medievală de la Sighişoara este singura din Europa de Sud-Est încă locuită. Sus şi tare, în 56 de limbi, toboşarul de serviciu, la fel ca acum trei secole, anunţă totul. De aproape 400 de ani, ceasul din turn şi toboşarul cu aghiotanţi dau trezirea.

Cetatea a fost construită de saşi în secolul al XII-lea. Zidurile aveau aproape un kilometru, iar turnurile de apărare aparţineau breslelor de meşteşugari. Poarta centrală era apărată de cel mai impozant turn, Turnul cu Ceas. Şapte figurine, simboluri ale fiecărei zi din săptămână, ies, pe rând, la miezul nopţilor, din turn. Legenda spune că globul de aur din vârf a fost pus acolo de un uriaş. Cine ajunge să-l atingă, îl va stăpâni. Până acum, numai aşa-zisul cocoş "de la meteo" a pus gheara pe el.

Burg medieval de succes, în care comerţul a înflorit prin breslele de meşteşugari, Sighişoara a evoluat şi cultural. La începutul anilor 1600, apare pentru prima dată menţionată Şcoala din deal, funcţională chiar şi astăzi.

Vară de vară, turişti din toată lumea vin să vadă Transilvania, aşa cum arăta pe vremea lui Vlad Dracul. Printre vechile clădiri, la Sighişoara se desfăşoară Festivalul de Artă Medievală. O noapte de cazare sus costă între 100 şi 170 de lei.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri