Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sfidare! Universitatea Spiru Haret face în continuare înscrieri, deşi se află în ilegalitate

Wednesday, 15 July 2009, 12:39 Sursă: NewsIn

Potrivit ministerului, printre documentele solicitate universităţii se numără cele legate de acreditări, numărul de profesori şi conferenţiari, precum şi numărul de studenţi.

"În ceea ce ne priveşte, lucrăm la descoperirea diplomelor care au fost acordate deja pentru formele de învăţământ neacreditate, pentru că, în principiu, acestea sunt nule. Lucrăm la asta împreună cu Editura Romdidact, cea care tipăreşte diplomele, pentru că de la universitate nu am primit nimic. Nu ştim câţi absolvenţi de specializări neacreditate au diplome, ştim că sunt circa 70.000 care au terminat anul asta studii de master sau licenţă şi îşi aşteaptă diplomele", au precizat, pentru NewsIn, reprezentanţii ministerului.

Până în prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolvenţi. Reprezentanţii instituţiei ascund însă numărul celor au urmat forme de învăţământ la distanţă sau fără frecvenţă, care, pentru majoritatea facultăţilor, sunt neacreditate. "Vom decide dacă va fi cazul să dăm aceste informaţii sau nu. Deocamdată, nu vrem să anunţăm nimic", spune purtătorul de cuvânt al universităţii, George Nicolau.

Chiar după stabilirea numărului celor care au primit diplome cu antetul Ministerului Educaţiei, deşi au urmat la "Spiru Haret" forme de învăţământ neacreditate, procedura de anulare a respectivelor acte de studii ar fi foarte dificilă.

"Diplomele deja obţinute pot fi anulate fie de universitate, dar mă îndoiesc că vreo instituţie de învăţământ ar face asta, sau în instanţă, însă procedura ar fi extrem de complicată", spune purtătorul de cuvânt al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Mihai Floroiu.

Înscrierile la facultăţile din cadrul Universităţii "Spiru Haret", care se fac pe bază de dosar, au început în mai şi sunt programate, teoretic, până la sfârşitul lunii septembrie, fără a fi precizată o limită de locuri pentru admitere.

Deşi i s-a retras dreptul de a mai face înscrieri până la intrarea în legalitate a tuturor centrelor sale, Universitatea "Spiru Haret" continuă să facă înscrieri pentru 2009-2010.

"Sigur că vă puteţi înscrie. Au fost câteva probleme, însă s-au rezolvat", a sunat replica primită, miercuri, de reporterul NewsIn, din partea secretariatului universităţii.

Ministerul Educaţiei a informat, marţi, că aproape toate centrele de învăţământ din cadrul Universităţii "Spiru Haret" funcţionează ilegal, printre ele fiind cele din Capitală ale facultăţilor de arhitectură, limba română şi matematică, dar şi sedii din oraşe ca New York, Toronto sau Tel Aviv.

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenţi, ceea ce înseamnă două treimi din totalul studenţilor din România. Instituţia a fost înfiinţată în anul 1991 şi a dobândit primele acreditări pentru învăţământ la zi în 2002.

Citeşte şi Peste 100.000 de licenţiaţi ai Universităţii Spiru Haret vor avea diplomele anulate


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri