Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scrimă: Rareş Dumitrescu: A fost un miracol, în scrimă nu prea se văd asemenea reveniri

Thursday, 08 October 2009, 17:34 Sursă: NewsIn

"A fost foarte greu. Toată echipa a muncit, dar aşa a fost să fie, să trag eu mai bine. A fost un miracol, pentru că în scrimă nu prea au fost asemenea reveniri. Bine că am putut", a spus Rareş Dumitrescu, sabrerul care a reuşit să întoarcă soarta finalei şi să aducă aurul României.

Vicecampion mondial la această competiţie, Dumitrescu spune că prin înfrângerea Germaniei în turul 2 şi-a luat revanşa în urma finalei pierdute în faţa lui Nicolas Limbach, la individual. "Tot timpul suntem motivaţi, nu a contat foarte mult că am pierdut finala la individual. Acum am fost cu echipa şi cu toţii am pus umărul la această victorie", a spus cel mai bun sabrer român al momentului.

Dumitrescu, care a adus prima medalie de aur din palmaresul de antrenor al lui Mihai Covaliu, speră ca scrima românescă să continue şirul succeselor.

Echipa masculină a României, formată din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir, a cucerit, joi, medaliile de aur la Campionatul Mondial de scrimă din Turcia, în proba de sabie, după ce a învins în finală reprezentativa Italiei, scor 45-44.

Întâlnirea a avut un final dramatic. Italienii au condus în permanenţă, iar la un moment dat s-au aflat la două tuşe de victorie, dar vicecampionul Rareş Dumitrescu a recuperat, egalând la 43. Cele două echipe s-au aflat din nou la egalitate, la 44, după care tricolorii au reuşit punctul victoriei. 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri