Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Schimbările climatice omoară cei mai importanţi corali din lume

Saturday, 16 May 2009, 19:43 Sursă: REALITATEA.NET

Creşterea temperaturii apelor, nivelul mării şi aciditatea ameninţă să distrugă Triunghiul Coralilor din Asia de sud-est, o regiune echivalentă în ocean cu pădurile tropicale din Amazon, se arată în raportul WWF.

Colapsul coralilor ar reduce producţia de hrană din zonă cu peste 80% şi va pune în pericol viaţa a peste 100 de milioane de oameni, forţându-i pe mulţi să se mute din satele de pe coaste.

"Dacă nu facem nimic, recifele vor dispărea până la sfâşitul acestui secol şi impactul asupra vieţii oamenilor va fi semnificativ", a declarat Lida Pet Soede, liderul WWF Coral Triangle Initiative Network.

"Unele dintre zonele din Triunghiul Coralilor sunt extrem de importante pentru peşti. Tonul şi ţestoasele care şi-au depus ouă în Triunghi până acum nu vor mai avea o nouă generaţie", a mai spus Soede.

Pentru a salva Triunghiul Coralilor, ţările vor trebui să reducă drastic emisiile de dioxid de carbon, când se vor aduna în decembrie pentru un nou protocol climatic, la Copenhaga.

Reducerea cu 80% sub nivelul din 1990 până în anul 2050 va fi obligatorie pentru a putea scăpa de cele mai rele efecte în regiune, casa a peste jumătate din recifele de corali din lume.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri