Romii sunt leneşi şi hoţi, consideră majoritatea românilor. Cum comentaţi?

Friday, 11 September 2009, 18:09 Sursă: Realitatea TV

Studiul arată că romii şi românii au gusturi diferite când vine vorba de muzică. Romii îi preferă pe Nicolae Guţă, Florin Salam şi Adi de Vito, românii sunt îndrăgostiţi de Irina Loghin, Maria Ciobanu şi Andra.

În privinţa sportului, romii sunt îndrăgostiţi de fotbal. Pe primele locuri în preferinţele lor sunt Adrian Mutu, Gheorghe Hagi şi Bănel Nicoliţă. Preferaţii românilor sunt însă Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci şi Ilie Năstase.

Părerile sunt împărţite şi în privinţa politicienilor. Romii îl plac cel mai mult pe Gigi Becali, românii pe Traian Băsescu.

Studiul mai arată că românii sunt reticenţi în privinţa relaţiilor cu romii şi au încă multe prejudecăţi. Dacă nu au nicio problemă să fie prieteni cu maghiarii, moldovenii sau evreii, cei mai mulţi dintre românii chestionaţi nu ar vrea să aibă vecini romi sau arabi.

Peste jumătate nu au nimic împotrivă ca fiul sau fiica lor să se căsătorească cu o persoană de etnie maghiară sau moldoveană, însă lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de etnicii romi, evrei, arabi sau chinezi.

Explicaţia ar fi următoarea, românii cred despre romi că sunt leneşi şi hoţi, în timp ce romii îi consideră pe români cumsecade şi primitori.

Sondajele au fost realizate la cererea Secretariatului General al Guvernului în cadrul unui program guvernamental de combatere a discriminării romilor. Acestea au fost făcute în luna iunie pe un eşantion de 820 de români şi 608 de etnici romi prin metoda de interviu faţă în faţă.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri