Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România poate fi lovită de cutremurul financiar din Dubai

Monday, 30 November 2009, 08:54 Sursă: Money.ro

Dubaiul a zdruncinat joi pieţele financiare internaţionale şi a provocat o scădere masivă a obligaţiunior islamice, după ce a anunţat că este în incapacitate de a refinanţa la timp o parte din datorii, relatează AFP.

Riscurile privind intrarea în incapacitate de plată a emiratului Dubai au realimentat temerile legate de stabilitatea financiară a unor ţări afectate de recesiune, în special din Europa de Est, printre care şi România. Drept urmare, pieţele au devenit precaute faţă de plasamentele în obligaţiuni guvernamentale şi evită titlurile emise de unele state. “Problemele apar atunci când pieţele îşi pierd încrederea în capacitatea statelor de a rambursa datoriile”, a explicat Juan Carlos Rodado, analist la Natixis.

Royal Bank of Scotland şi HSBC sunt doar două nume mari în sistemul bancar european care au ales Emiratele Arabe Unite pentru investiţii, dar care ar putea avea probleme în viitorul nu prea îndepărtat. Presa străină relatează că băncile europene sunt printre instituţiile financiare cele mai afectate de criza din Dubai. Pe de altă parte, unii experţi străini spun că Dubaiul va evita falimentul datorită sprijinului oferit de emiratul Abu Dhabi. Citeşte mai mult pe Money.ro

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri