Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Revoltă în Republica Moldova: Mii de protestatari anticomunişti au ieşit în stradă - VEZI FOTO

Tuesday, 07 April 2009, 14:28 Sursă: REALITATEA.NET

Clădirea Parlamentului din Chişinău a fost incendiată marţi pentru mai multe ore, iar protestatarii au fost adunaţi în clădire. manifestanţii au ocupat doar câteva birouri, căci în celelalte se baricadaseră poliţiştii. Tinerii au scos în stradă mobilierul şi i-au dat foc.

Între timp, poliţia a reuşit să preia controlul asupra Preşedinţiei şi Parlamentului. Protestatarii au anunţat că se vor întoarce a doua zi în faţa celor două clădiri pentru a protesta în continuare.

Susţinătorii opoziţiei au ieşit pe străzile Chişinăului, ca să conteste victoria comuniştilor la alegeri.

Poliţia a intervenit în forţă cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Înfuriaţi, protestatarii i-au bombardat pe poliţişti cu pietre. În timpul demonstraţiilor, unii dintre manifestanţi au agitat steaguri româneşti.

Liderii opoziţiei spun că acţiunile de la Chişinău sunt spontane şi că printre protestatari s-au infiltrat şi agitatori.

În timpul violenţelor, o femeie a murit şi mai multe persoane au fost rănite

"În jurul orei 14.00, au fost aduşi cu ambulanţele 27 de oameni, cu diferite leziuni ale ţesuturilor moi, din rândurile manifestanţilor şi ale poliţiştilor, cărora li se acordă ajutor de urgenţă. Pentru marea majoritate se acordă tratament ambulatoriu", a declarat la Realitatea TV directorul Spitalului de Urgenţă, Viorel Ciobanu. 

Citeşte şi: 

Proteste în Republica Moldova: Zeci de mii de tineri au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale

În Chişinău au avut loc mai multe explozii
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri