Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Resturile recuperate din Oceanul Atlantic nu aparţin Airbusului A330

Friday, 05 June 2009, 03:18 Sursă: Realitatea TV

Ipotezele din jurul acestui caz variază, încă, de la turbulenţe la un atac terorist. Principala piesă din acest puzzle, cutiile negre ale avionului, lipsesc şi par a fi pierdute pentru totdeauna în adâncurile Oceanului Atlantic. Nu există niciun indiciu deocamdată că vreunul dintre cei 228 de oameni aflaţi la bord ar fi supravieţuit.

"Prioritatea noastră erau oamenii. Dar, din moment ce nu am putut identifica niciunul, am început să adunăm resturile avionului pentru a veni în sprijinul anchetei", a declarat Ramon Borges Cardoso.

Ministrul francez al Afacerilor Externe, venit să-şi exprime solidaritatea faţă de familiile celor dispăruţi, a afirmat că descoperirea cauzelor acestui accident vor necesita timp. El a ţinut să precizeze că momentan niciuna dintre ipoteze nu poate fi exclusă.

"Experţii susţin că teoria unui atac terorist, a unei explozii în timpul zborului, nu are un suport material pentru moment. Dar nici nu o putem exclude. Nimic nu ne duce cu gândul că ar fi avut loc o explozie, dar asta nu înseamnă că într-adevăr nu a existat", a precizat Bernard Kouchner.

La Rio de Janeiro sute de persoane au participat la o ceremonie religioasă în memoria celor dispăruţi. Alături de rude, au fost prezenţi şeful diplomaţiei franceze şi omologul său brazilian.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri