REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 20: Paul McCartney este mort

Friday, 11 December 2009, 11:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Legenda cea mai cunoscută cu privire la decesul basistului Beatles spune că pe data de 9 noiembrie 1966, la ora 5 dimineaţa, McCartney lucra la albumul „Sgt. Pepper\'s Lonely Hearts Club Band”. Acesta a ieşit nervos dintr-o sesiune de înregistrare, certându-se cu ceilalţi membri ai trupei. S-a urcat în maşina sa Austin-Healey şi la puţin timp s-a izbit de un stâlp şi a murit.

Întreaga poveste a fost pusă cap la cap din mai multe melodii Beatles.

 


  • „Nu a văzut că s-au schimbat luminile (semafor n.r.)\"  (A day in life)
  • S-a izbit de un stâlp (sunetul unui accident de maşină poate fi auzit în „Revolution 9” şi „A Day in the Life”)
  • A fost pronunţat mort într-o dimineată de miercuri („Wednesday morning at 5 o\'clock as the day begins” – She’s Leaving Home)
  • Nimeni nu a aflat pentru că ştirea a fost suprimată („Ziarele de miercuri nu au venit - Wednesday morning papers didn\'t come; “Lady Madonna”.)
  • Înmormântarea a fost ţinută câteva zile mai târziu, aşa cum ar ilustra coperta albumului „Abbey Road” şi îmbrăcămintea celor de la Beatles. John Lennon era îmbrăcat în alb, ca un preot, Ringo Starr avea un costum negru, ca un lucrător la pompe funebre, Paul McCartney are un costum albastru şi era în picioarele goale, aparent la fel ca un decedat, mergând şi în alt ritm decât restul colegilor săi, iar George Harrison purta blugi, simbolizând un gropar.

Potrivit celor care cred în această conspiraţie, McCartney a fost înlocuit de o sosie. Numele acestuia ar putea să fie William Shears Campbell (din melodia Sgt. Pepper\'s Lonely Hearts Club Band) sau William Sheppard (din melodia The Continuing Story of Bungalow Bill).

Există mai multe asemenea indicii, care par a arăta către moartea tragică a basistului Beatles, mai ales pentru cei care vor să creadă în acest lucru.

Dovada cel mai des invocată este cea a coperţii albumului „Abbey Road”, care stă şi la baza deducerilor cu privire la data decesului.

\"\"

O altă coperta foarte des invocată este cea a albumului „Help!”. Aici se poate observa că cei patru sunt in poziţii folosite de politişti pentru direcţionarea traficului, iar McCartney este singurul care nu are pălărie.

\"\"

O a treia imagine interesantă este cea de pe coperta albumului „Let It Be”. Paul McCartney este singurul care are în spate un fundal roşu (o trimitere către o moarte sângeroasă) şi singurul care priveşte înainte. În acelaşi timp microfonul ascunde o cicatrice pe care originalul McCartney ar fi avut-o pe buza de jos.

\"\"

Fanii înrăiţi au mai descoperit şi că anumite melodii, rulate invers, ar ascunde alte indicii, dar cei mai mulţi sunt de acord că în general fiecare aude ce vrea, sunetele fiind insuficient de clare.

Miscarea „Paul a murit” a luat avânt, mai ales după apariţia internetului, şi deşi în cazul conspiraţiilor, mulţi se îngrămădesc să infirme diversele ipoteze, cazul lui McCartney rămâne unul „viu” disputat.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri