Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Radu Timofte, fost director SRI, a încetat din viaţă

Monday, 19 October 2009, 07:03 Sursă: REALITATEA.NET

Radu Timofte s-a născut la data de 7 aprilie 1949 şi a absolvit Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti, Facultatea de Comandă şi Stat Major. 

A fost ofiţer activ în Ministerul Apărării Naţionale până în anul 1988, când a fost trecut în rezervă, ca urmare a rămânerii ilegale în străinătate a surorii sale. A intrat imediat în politică, şi în decembrie 1989 face parte din conducerea comitetului FSN din municipiul Roman. În 1990 este ales senator de Neamţ pe listele FSN, FDSN şi PDSR.

Timofte a demisionat din Parlament în 2001, când a fost numit de Ion Iliescu director al Serviciului Român de Informaţii şi înaintat la gradul de general de brigadă în rezervă. Rămâne director al SRI şi în timpul mandatului lui Traian Băsescu. În 2006, după fuga din ţară a lui Omar Hayssam, sirianul acuzat de terorism, îşi dă demisia. Era căsătorit şi are doi copii.

"Radu Timofte a fost un om decent, pertinent, un om la locul lui, însă boala a fost necruţătoare", a declarat Ion Iliescu, cel care l-a numit pe Radu Timofte şef al SRI.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri