Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profesorii vor avea salariile reduse cu 15,5% în noiembrie, respectiv decembrie

Saturday, 28 November 2009, 04:35 Sursă: Realitatea TV

Potrivit recomandărilor Ministerului Educaţiei, fiecare unitate şcolară trebuie să aibă un program de recuperare pentru orele din timpul concediului forţat. Unele şcoli au anunţat deja că acestea se vor face după cursuri, în timpul săptămânii, sau sâmbăta.

Fostul ministru al Educaţiei susţine că a făcut economie la buget, echivalentul a 10 zile de concediu, în principal din restructurări.

\"Dacă ar fi să calculăm în echivalent, cele 10.000 de posturi înseamnă, într-o lună, 6 zile de salariu\", a declarat Ecaterina Adronescu.

Restul de patru zile de concediu s-au compensat prin neacordarea banilor pentru cărţi, câte 100 de euro pentru fiecare profesor. Noii oficiali ai Ministerului Educaţiei susţin că reducerile de personal nu sunt suficiente, deci nu s-a făcut destulă economie la buget. Cât despre recuperarea orelor oficialii ministerului nici acum nu ştiu dacă trebuie plătite ca ore suplimentare.

\"Asta este o chestie de forţat mâna. Când ei vorbesc că recuperează sâmbăta, ei deja îţi forţează mâna sa-i plăteşti. Dar nu asta-i tema. Păi de ce am mai făcut noi economisirea respectivă? Dar în cazul în care îşi propun s-o facă sâmbăta, trebuie să văd şi eu ce-mi zice şi juristul şi contabilul\", a precizat Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Concluzia - conducerea fiecărei şcoli va hotărî cum se face recuperarea, iar oficialii vor explica, după ce se vor dumiri, cum vor plăti.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri