Producătorul auto Daimler a lansat, vineri, prima maşină germană hibridă

Friday, 26 June 2009, 14:56 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Considerată limuzina preferată a şefilor de stat, Mercedes S-Klasse este disponibilă de vineri în versiune hibridă, dotată cu două motoare, unul electric şi unul pe benzină pentru a economisi carburant şi a fi mai puţin poluantă.

Totuşi, notează Agenţia France Presse, "campionul emisiilor de dioxid de carbon al maşinilor de lux", după cum îşi numeşte constructorul german modelul, are emisii de dioxid de carbon de 186-189 grame pe kilometru şi astfel rămâne printre vehiculele poluante, foarte departe de media europeană, de aproximativ 160 grame. 

Un model standard apropiat are emisii de dioxid de carbon care ajung până la 234 grame, îşi argumentează Daimler poziţia. Iar acesta nu este decât un început deoarece intenţia constructorului german este, potrivit unui purtător de cuvând chestionat de AFP, de a lansa în fiecare an cel puţin un model hibrid.

În ceea ce priveşte concurenţa germană, Porsche a promis modelul 4X4 Cayenne cu motorizare hibridă în cel de-al doilea semestru al anului viitor, BMW va prezenta în acest an o versiune hibridă a seriei 7.

"Industria germană a dormit mai mulţi ani şi nici nu a încetat să denigreze modelele hibride. Dacă acum s-a trezit, înseamnă că este târziu", a declarat, pentru AFP, Gerd Lottspiesen, expert automobilistic pentru asociaţia ecologistă VCD. 

Toyota a lansat modelul său hibrid Prius în urmă cu nouă ani în Europa şi un model de lux, prin intremediul mărcii sale din acest segment, Lexus.

Conform datelor KBA, piaţa germană este dominată de maşinile cu motorizare diesel şi unde vânzările de maşini hibride sunt foarte scăzute. Anul trecut, vânzările de modele hibride au avut o cotă de piaţă de 0,2%, împărţită de Toyota, Lexus şi Honda.

De la lansare, Toyota a vândut în Franţa 22.000 de modele Prius, în vreme ce în Germania, o piaţă de trei ori mai mare conform datelor Toyota, s-au comercializat doar 17.000.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri