Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorii DIICOT au percheziţionat fundaţia fostului şef al Agenţiei Naţionale de Transplant

Tuesday, 11 August 2009, 08:17 Sursă: NewsIn

Zota a fost prezent la percheziţie, alături de avocatul său, şi a declarat, la final, că i se pare o anchetă normală şi că percheziţia de marţi nu este o problemă.

Fostul şef al Agenţiei de Transplant, Victor Zota, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii DIICOT, pentru fals în înscrisuri oficiale, în dosarul în care mai mulţi medici sunt acuzaţi de trafic de ovule, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Cealaltă persoană audiată, luni, este Rosana Turcu, soţia lui Zota, coordonator al Centrului Bucureşti al Agenţiei de Transplant.

De asemenea, cei doi au dat, luni, declaraţii în faţa procurorilor DIICOT Bucureşti, în care au explicat procurorilor modul în care Agenţia Naţională de Transplant a acordat acreditare clinicii Sabyc, procurorii având indicii că acest lucru s-a făcut cu încălcarea legii.

Suspiciunile procurorilor faţă de modul de acreditare a clinicii Sabyc au pornit după descoperirea, de către procurorul de caz, a unei adrese, care ar fi fost emisă de Agenţia Naţională de Transplant în aprilie 2009, prin care instituţia transmitea şefilor Sabyc că nu îndeplinesc condiţiile de autorizare. "Deşi în aprilie, spuneau că nu îndeplineau condiţiile, în luna iulie, au dat brusc autorizaţia, în condiţiile în care clinica avea de îndeplinit foarte multe lucruri", au declarat sursele citate.

La DIICOT a ajuns şi raportul Ministerului Sănătăţii cu privire la modul în care clinica Sabyc a primit acreditare de funcţionare şi în legătură cu relaţiile dintre Zota şi reprezentanţii clinicii.

În baza acestui raport, Victor Zota a fost demis de Ministerul Sănătăţii. Demiterea a fost făcută după ce fostul şef al Agenţiei de Transplant a semnat o decizie prin care permitea clinicii Sabyc să desfăşoare activitatea de transplant, potrivit Realitatea TV. Potrivit legii, doar ministerul poate da o astfel de acreditare.

În locul lui Zota, care se afla în concediu la momentul demiterii sale, a fost numit medicul Toma Velio.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri