Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul Oprescu anunţă mai multe proiecte de infrastructură, dar finanţarea lor este problematică

Tuesday, 26 May 2009, 10:49 Sursă: NewsIn

Astfel, Pasajul din Piaţa Presei Libere, care va avea 550 de metri lungime, va costa 28 milioane euro, primarul Oprescu spunând că nu există deocamdată o finanţare pentru aceste lucrări, dar că are în vedere fonduri din bugetul Primăriei sau din credite.

Sorin Oprescu spune că a întâmpinat dificultăţi la accesarea unor fonduri de la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov. "Din câte ştiu, la momentul actual, au disponibile 70 de milioane de euro, dar întâmpinăm dificultăţi în accesarea lor. Ni se pun tot felul de piedici, cum ar fi faptul că trebuie să aducem dovezi că fiecare stradă pe care se va lucra este a Primăriei", a spus Oprescu.

De asemenea, primarul Capitalei speră să obţină de la Agenţia de Dezvoltare 16,4 milioane de euro pentru pasajul suprateran Doamna Ghica-Colentina, care are o lungime de 900 de metri. Alţi bani de la Agenţia de Dezvoltare ar putea fi folosiţi pentru lucrările la şoseaua Petricani şi la lărgirea străzii Dumitru Pompeiu, străzi care vor face legătura cu viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov.

Alte fonduri ar fi necesare pentru două pasaje subterane pe şoseaua Nordului.

Primăria spune că are însă bani pentru lucrările pentru străpungerea Buzeşti-Berzei-Uranus, anul acesta începând lucrările pe tronsonul 1, Piaţa Victoriei-Spital Polizu, şi pe tronsonul 2, strada Berzei-Palatul Parlamentului, care presupune şi lărgirea unui pod pe Dâmboviţa.

Tot Oprescu spune că există finanţare şi pentru realizarea străpungerii 1 Mai (fostă Compozitorilor) pe o lungime de doi kilometri, străpungere care va ajunge în Drumul Sării. O altă străpungere care ar putea începe este cea de pe Bulevardul Timişoara, pentru a o uni cu şoseaua de Centură, ceea ce presupune lucrări de peste trei kilometri. Pentru străpungerea şi supralărgirea străzii Aviatorilor-Pipera, Oprescu spune că va avea în vedere accesarea de fonduri europene.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri