Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primăria Capitalei va investi 8,55 milioane euro în restaurarea Arcului de Triumf

Wednesday, 16 December 2009, 18:45 Sursă: NewsIn

Primăria Capitalei va investi 8,55 milioane de euro pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf, lucrările urmând să dureze 30 de luni, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Sumele cele mai mari vor fi cheltuite pentru lucrările de rezistenţă, care vor costa trei milioane de euro, şi pe cele de conservare şi restaurare a decoraţiunilor - 2,27 milioane euro. Vor mai avea efectuate lucrări de tencuială, zugrăveală, vopsit şi pentru iluminare exterioară.

Conform notei de fundamentare, edilii au constatat că, din cauza vechimii şi mai ales a poluării, monumentul este într-o stare avansată de degradare, mai exact piatra de diverse naturi s-a degradat.

Edilii cred că, astfel, vor contribui la creşterea turismului cultural în Bucureşti şi că aceste lucrări vor \"contribui la dezvoltarea regiunii prin intermediul turismului şi culturii, sporind importanţa acestor factori de creştere economică\".

Lucrări de reabilitare ale Arcului de Triumf au mai fost iniţiate în 2008, în timpul mandatului lui Adriean Videanu, însă au fost oprite de Sorin Oprescu. Pe 20 august 2008, schelele de pe Arcul de Triumf din Bucureşti au fost strânse la cererea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, care declara, la sfârşitul lui iulie, că monumentul trebuie să fie redat bucureştenilor, deşi nu a fost reabilitat. Oprescu spunea la acel moment că, deocamdată, monumentul nu avea nevoie reabilitare, anunţând că singurele lucrări care ar putea fi efectuate vor fi cele de întreţinere.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri