Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Berlusconi le-a promis case noi sinistraţilor din Sicilia

Monday, 05 October 2009, 04:09 Sursă: Realitatea TV

Silvio Berlusconi a survolat la bordul unui elicopter zona din jurul oraşului Messina, cea mai afectată de alunecările de teren. Odată ajuns în faţa populaţiei el a promis înfiinţarea unui fond de un miliard de euro destinat zonelor cu risc crescut pentru astfel de catastrofe. Premierul le-a dat asigurări celor aproape 500 de oameni care şi-au pierdut casele că vor avea unele noi în cel mai scurt timp. El a predat recent mai multe locuinţe în oraşul L'Aquila, aproape distrus după seismul din luna aprilie.

"Soluţia pe care o vom adopta aici va fi similară celei din zona cutremurului. Vom căuta terenuri în Messina unde vom construi cartiere noi legate de restul oraşului. Vom preda casele complet mobilate cu tot ce este necesar, de la hârtie, la farfurii şi electrocasnice", a declarat premierul italian.

Berlusconi le-a promis sinistraţilor şi blocarea impozitelor şi a rambursărilor de credite. Torentele de apă şi noroi au înghiţit sute de case în Messina şi au distrus complet mai multe drumuri. Printre victime se numără şi o româncă. Presa italiană scrie că femeia a pierit sub un mal de pământ în timp ce încerca să salveze o altă persoană. Mulţi dau vina pentru această tragedie pe defrişările necontrolate menite să lase loc unor proiecte imobiliare.


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri