Ultimele Stiri· 1 min citire

Populația de panda va dispărea în două sau trei generații

Populația de panda va dispărea în două sau trei generații

Populația de panda va dispărea în două sau trei generații

Publicat17 aug. 2009, 13:38
Actualizat17 aug. 2009, 13:46

Panda gigant din China va dispărea în două, maxim trei generații, întrucât dezvoltarea economică a țării distruge habitatul restrâns al animalelor, atenționează WWF.

Simbolul Chinei, panda, este amenințat de fragmentarea zonelor în care trăiește. Acest lucru îi împiedică pe urși să se împerecheze cu exemplare care nu fac parte din familie, spune Fan Zhizong, lider ecologist și director al programului de protecție a speciilor din cadrul World Wildlife Fund China.

"Dacă panda nu se poate împerechea cu cei din alte habitate, va dispărea în două, maxim trei generații. Trebuie să acționăm acum", a spus Fan pentru ziarul Global Times.

Mulți panda trăiesc în păduri de bambus care au sub 1,6 km lățime, lăsându-i foarte vulnerabili la întâlnirile cu oamenii.

Reproducerea între panda din aceeași familie, care sunt extrem de selectivi când vine vorba de împerecherea în captivitate, duce la o rezistență scăzută la boli și o rată mică de nașteri.

"Construcția autostrăzilor în rezervațiile naturale distruge habitatul urșilor panda, blocând migrația, împerecherea și schimbul sănătos de gene", a declarat Fan.

Numărul ursuleților panda a scăzut la 1.000 în anii '70, însă un program de conservare a dus la creșterea lor la 1.600, în prezent. Din păcate, potrivit WWF, 43% din habitate și 29% din populația de panda nu sunt protejate eficient.

Distribuie articolul

Urmărește știrile Realitatea.NET și pe Google News

Mai multe știri din Ultimele Stiri