Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţia italiană i-a arestat pe fraţii Russo, doi dintre cei mai periculoşi mafioţi

Sunday, 01 November 2009, 09:48 Sursă: NewsIn

Pasquale Russo, 62 de ani, era liderul istoric, "marele şef al clanului şi se afla de 16 ani pe lista celor mai căutate zece persoane", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Căutat din 1993, a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pe viaţă pentru crime şi asociere infracţională de tip mafiot. Sâmbătă, fratele său Salvatore, 51 de ani, a fost arestat în zona Napoli.

Graţie unei anchete coordonate de Direcţia antimafie din Napoli, poliţia a intrat în această dimineaţă într-o fermă din Sperone, surprinzându-l pe infractorul căutat împreună cu un alt frate al său, Carmine, 47 de ani. Acesta din urmă, căutat din 2007, era pe lista celor mai periculoase 100 de persoane căutate.

Clanul Russo controla "toate activităţile ilicite pe un vast teritoriu" din regiune, a spus sâmbătă poliţia. Fraţii Russo au reorganizat structura Camorra, de la începutul anilor '90, după ce şeful regiunii, Carmine Alfieri, s-a "pocăit".

Salvatore Russo, 51 de ani, era căutat din 1995. Poliţia l-a arestat sâmbătă dimineaţă, când venea de la vânătoare. Russo amenajase o ascunzătoare într-o fermă din Somma Vesuviana, din zona Napoli. Când au intrat agenţii, ferma părea goală, dar l-au găsit pe fugar după ce au dărâmat un zid care le atrăsese atenţia din cauza diferenţei dintre perimetrul bucătăriei şi cel al zidului exterior.

Russo avea asupra sa un pistol-mitralieră Uzi, un pistol Beretta şi o puşcă de vânătoare. În cursul percheziţiei a fost găsit şi un alt pistol, precum şi documente despre gestionarea organizaţiei. Şeful clanului nu a spus un cuvânt, dar a fost agresiv cu un jurnalist.

Arestarea a fost salutată de miniştri, preşedinţii Adunării naţionale, Senatului şi Regiunii.

Camorra are aproximativ 5.000 de membri.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri