Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţia britanică plăteşte informatori în grupurile ecologiste, scrie The Guardian

Saturday, 25 April 2009, 10:05 Sursă: NewsIn

Cotidianul britanic afirmă că a obţinut aproape trei ore de imagini filmate în secret de o activistă din organizaţia Plane Stupid, care se opune extinderii aeroportului londonez Heathrow şi care susţine că a fost abordată de ofiţeri din poliţia scoţiană care i-au propus bani în schimbul unor informaţii despre activităţile mişcării.

Poliţia din Strathclyde a confirmat pentru cotidian că unii ofiţeri discută cu activişti din cadrul Plane Stupid, iar un oficial a subliniat că este responsabilitatea poliţiei să obţină informaţii. "Poliţia din Strathclyde a fost în contact cu mai mulţi activişti implicaţi în manifestaţiile Plane Stupid", a spus ofiţerul de poliţiei George Hamilton, citat de The Guardian.

În cele trei ore filmate de tânăra în vârstă de 24 de ani, poliţiştii au spus că pot plăti zeci de mii de euro în schimbul unor informaţii despre activiştii Plane Stupid. Agenţii au afirmat şi că au sute de informatori în cadrul diverselor mişcări, din întreg spectrul politic, relatează cotidianul britanic.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri