Piraţii somalezi au eliberat nava MV Victoria cu 11 marinari români la bord

Saturday, 18 July 2009, 09:41 Sursă: NewsIn

Ministerul român de Externe a confirmat sâmbătă eliberarea celor 11 marinari români aflaţi la bordul navei "MV Victoria", răpită de piraţii somalezi la 5 mai, şi a anunţat că starea lor de sănătate este bună.
Adaugă părerea ta

Piraţii somalezi au tras în aer de bucurie după ce au primit răscumpărarea de 1,8 milioane de dolari pentru eliberarea navei germane MV Victoria cu 11 marinari români la bord, au declarat surse din grupările de piraţi.

"Am primit 1,8 milioane de dolari răscumpărare şi am eliberat vaporul german", a spus un pirat, Ahmed.

Un negociator al piraţilor a spus că o ambarcaţiune le-a adus piraţilor răscumpărarea. Localnicii au declarat că piraţii au tras în aer de bucurie, pentru a sărbători primirea banilor. 

Nava de 146 metri lungime, aparţinând unui armator german, a fost capturată la 5 mai cu 11 persoane la bord, la 75 kilometri sud de portul yemenit Al-Mukalla, în timp ce se îndrepta spre portul Djeddah din Marea Roşie.

Potrivit presei, echipajul este format din români, nu din germani, cum se spusese iniţial.

Nava eliberată nu este Hansa Stavanger, cum se anunţase iniţial, deturnată în Oceanul Indian, la 4 aprilie. Această navă, cu un echipaj format din 24 de persoane, printre care cinci germani, este singurul vapor sub pavilion german deţinut de piraţi.

Piraţii somalezi anunţaseră anterior că au eliberat o navă germană şi echipajul acesteia, după ce au primit 1,8 milioane de dolari, dar nu precizaseră numele navei.