Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pe 20 ianuarie, elevii de clasa a XII-a simulează proba de calculatoare

Thursday, 31 December 2009, 04:31 Sursă: Realitatea TV

Elevii din ultimul an de liceu vor simula pe 20 ianuarie proba de competenţe digitale care se va da la bacalaureat. Liceenii vor trebui să demonstreze că ştiu să folosească internetul, dar şi softurile pentru redactare şi calcul instalate pe un computer.

Simularea va începe la ora 12:30, când elevii intră în laboratoarele de informatică şi vor verifica dacă au pe desktop un fişier numit Examen. La ora 13:00 fiecare elev primeşte subiectul tipărit şi foaia tipizată pentru completarea răspunsurilor. Elevii trebuie să fie atenţi pentru că vor avea acces la internet doar în primele 30 de minute, timp în care vor putea rezolva doar subiectele pentru care trebuie să acceseze diferite pagini de internet sau să caute pe Google sau Yahoo. Timpul efectiv de lucru este de 90 de minute, din momentul în care toţi elevii au primit subiectele.

Testarea competenţelor digitale se va susţine în perioada 19-29 aprilie. Însă, bacalaureatul va începe pe pe 15 februarie, când liceenii vor da prima probă orală la limba română. Iar pe 31 mai vor da proba de limbă strănă.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri