Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PDL ar fi dispus să voteze o lege a autonomie culturale, dacă nu încalcă Constituţia

Saturday, 25 April 2009, 10:53 Sursă: NewsIn

"Există în Parlament această lege cu privire la autonomia culturală, ea trebuie să fie pusă în acord cu Constituţia României şi cu normele europene şi orice lege în privinţa autonomiei culturale care va fi pusă în acord cu Constituţia României şi cu normele europene va fi votată de PDL", a afirmat preşedintele democrat-liberal.

Întrebat de corespondentul NewsIn dacă regretă că UDMR nu se află la guvernare, Emil Boc a răspuns: "Avem un parteneriat pentru România, pe care am obligaţia să îl respect în litera şi în spiritul lui". Cu puţin timp înainte, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la ieşirea de la congresul UDMR, că rămâne cu regretul că Uniunea nu este la guvernare, afirmând că au fost condiţii politice care au împiedicat acest lucru. "Au fost condiţii care au împiedidicat acest lucru, condiţii politice, dar eu rămân cu regretul că nu sunt la guvernare", a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Congresul UDMR, că este nevoie ca Legea autonomiei culturale să treacă cât mai repede prin Parlament. Totodată el a atenţionat că abordările care exced Constituţia nu pot fi acceptate, sugerând că se referă la autonomia teritorială. Citeşte mai mult despre poziţia lui Traian Băsescu

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri