Papa Benedict al XVI-lea a pus un bileţel la Zidul Plângerii

Tuesday, 12 May 2009, 05:19 Sursă: Realitatea TV

Sosit cu celebrul papamobil, Suveranul a fost întâmpinat cu urale şi crengi de măslin în Grădina Ghetsimani. În cursul vizitei la Zidul Plângerii, Papa Benedict al XVI-lea a lăsat, după tradiţie, un bileţel cu dorinţe între pietrele ultimului vestigiu al Templului lui Solomon. Pe bileţel, Suveranul a scris un citat din Cartea Plângerii:''Dumnezeu este bun cu cei care îl aşteaptă, care îl caută cu sufletul''.

La întrevederea cu cei doi mari rabini ai Israelului, Papa a amintit de anagajamentul Bisericii Catolice faţă de reconcilierea dintre creştini şi evrei. Şi la întrevederea cu marele muftiu al Ierusalimului, Papa Benedict, a făcut apel la împăcare între religii. În mod simbolic, Papa a intrat în Moscheea din Ierusalimul de Est, fiind primul Suveran Pontif care face acest gest. Înainte să intre în lăcaşul sfânt, Papa şi-a scos pantofii, aşa cum cere obiceiul în locurile musulmane de rugăciune.

După-amiază Suveranul Pontif a oficiat o slujbă în locul unde, potrivit Bibliei, a avut loc cina cea de taină, înaintea răstignirii şi învierii Mântuitorului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri