Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Până la sfârşitul anului, în Prahova intră în şomaj încă 1.390 de oameni

Saturday, 14 November 2009, 04:23 Sursă: Realitatea TV

Ioana Mateescu a fost disponibilizată în luna mai, împreună cu soţul ei. Amândoi lucrau la fabrica de geamuri din Boldeşti Scăieni. De atunci, caută cu disperare un loc de muncă, pentru că au trei copii de crescut. Banii care le intră în casă lunar nu le sunt suficienţi.

"Păi eu 580, soţul 580 plus alocaţia la copii. Avem datorii în jur la 9 milioane şi ceva, 10", a precizat Ioana Mateescu, şomer.

Aproximativ 700 de locuri de muncă sunt disponibile, în fiecare săptămână, la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cu toate acestea, puţini sunt cei care mai reuşesc să se angajeze.

"Întâi am făcut cursurile pe care le-am făcut cu ajutorul lor şi am terminat şcoala în septembrie. Şi am mai băgat CV-uri, dar zice „rămâne să te contactez” şi nu m-a contactat nimeni până acum", a adăugat Ioana Mateescu.

Numărul celor care rămân fără un loc de muncă creşte de la o zi la alta.

"Pentru următoarea perioadă a anului 2009, Agenţia de Şomaj a fost înştiinţată de un număr de şapte societăţi din judeţul Prahova care vor face disponibilizări, totalizând un număr de 1.390 de persoane", a afirmat Dragoş Pârvan, director AJOFM Prahova.

Până acum, în Prahova au fost înregistraţi aproape 26.000 de şomeri.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri