Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pacienţii consultaţi la camera de gardă, care nu reprezintă urgenţe, trebuie să plătească 20 lei

Wednesday, 01 July 2009, 19:10 Sursă: NewsIn

De asemenea, în spital se vor mai plăti şi eventuale investigaţii de înaltă performanţă, cum ar fi examenul RMN, însă nu mai mult de 200 de lei. Conform pachetului de servicii medicale, pacienţii vor plăti prin tichetul pentru sănătate şi internarea, care poate ajunge la cel mult 50 de lei pe episodul de internare, indiferent de numărul de zile.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a subliniat că pacienţii care reprezintă urgenţe medicale reale, la ambulanţă, la unităţile de primiri urgenţe şi la spitale, nu plătesc pentru tichetele de sănătate.

În ceea ce priveşte o vizită la medicul de familie, pacienţii vor fi nevoiţi să plătească 5 lei pentru o consultaţie, iar dacă medicul se va deplasa la domiciliu, după cele şapte ore de program, consultaţia va costa 15 de lei.

Pachetul General de Servicii Medicale a fost aprobat, pe 1 iulie, în şedinţa de Guvern. Ion Bazac a precizat că acest pachet reprezintă o necesitate şi estimează că, pe parcursul unui an, introducerea tichetelor de sănătate va genera în sistemul sanitar aproximativ 700 milioane de lei, fonduri care vor rămâne la furnizorii de servicii medicale şi care vor fi utilizate pentru plata salariilor, investiţiilor sau alte servicii.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri