Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

OXAN: Trusturile media s-au coalizat, în 2009, împotriva lui Traian Băsescu

Saturday, 05 September 2009, 06:41 Sursă: Realitatea TV

Subiectul a fost dezbătut în cadrul unei Ediţii Speciale la Realitatea TV de către Cristian Tudor Popescu, Emil Hurezeanu, Adrian Ursu şi sociologul Alin Teodorescu.

''Oxford Analityca este o firmă de consultanţă de cel mai înalt nivel. În România însă, a căzut în mâna unor pseudo-analişti şi de ani de zile aceşti pseudo-analişti îşi transferă în raport propriile obsesii'', a precizat Alin Teodorescu. 

Raportul Oxford Analytica susţine că o mare parte a presei din România ,,pare să fie o extensie a intereselor de afaceri". Raportul susţine că din 2008, de la închiderea posturilor de radio Europa Liberă şi BBC România, canalele media independente s-au redus dramatic.

''Trebuie precizat că nu au fost închise de autorităţile din România, nici măcar de piaţa media din România, care mergea bine în 2008, a fost o decizie la nivel global'', susţine jurnalistul Adrian Ursu. 

Jurnaliştii mai acuză faptul că raportul porneşte de la simple bârfe de presă, nedovedite. Cum ar fi întâlnirea patronului de presă Sorin Ovidiu Vântu cu preşedintele PSD, Mircea Geoană.

''Asta este o bârfă de presă. Neconfirmată. Că au fost două, una, că s-au întâlnit la Otopeni, sau mai ştiu eu pe unde, în presă, da, dar nu într-o analiză care trebuie să fie stick to facts'', a spus Cristian Tudor Popescu. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri