Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ordinul medicilor din Franţa este îngrijorat de numărul mare de doctori români

Wednesday, 09 September 2009, 08:56 Sursă: NewsIn

Circa 20% dintre cei 5.000 de medici înregistraţi în Franţa în 2008 sunt străini, iar românii au reprezentat aproape 40% dintre noii înscrişi străini, a spus Ordinul medicilor.

Dintre cei 9.000 de medici străini din Franţa, românii se clasează pe locul doi (12%), în urma belgienilor (16%) şi înaintea germanilor.

Legmann s-a declarat îngrijorat de calitatea formării acestor medici veniţi din Europa de Est şi a acuzat sistemul european de recunoaştere a echivalării diplomelor, "bazat pe numărul anilor de studiu". "Ar trebui să se gândească la problema conţinutului", a spus el, precizînd că "au fost probleme de nivel cu românii şi bulgarii" şi afirmând că Ordinul a reperat "un anumit număr" de diplome false.

Românii au devenit ţinta agenţiilor de recrutare de medici, pentru a acoperi "golul" din anumite zone din Franţa. "Un medic român câştigă 400 de euro. Dacă vine aici, câştigă de zece ori mai mult, iată explicaţia", a spus Legmann, subliniind şi "tradiţia de francofonie" a României. 

"Ni s-a spus că medicii europeni şi extraeuropeni vor umple golul din densitatea medicală, dar ei aleg sistemul salarial (în spitale, mai ales) sau exercită meseria în centrul oraşului", a notat Legmann.

Aproape 89% dintre medicii români din Franţa sunt salariaţi, potrivit Atlasului pe 2009 al demografiei medicale. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri