Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban spune că Anastase a apelat la \"un artificiu procedural\" pentru a le ajuta pe Udrea şi Ridzi

Tuesday, 06 October 2009, 11:10 Sursă: NewsIn

"Astăzi am asistat la un artificiu procedural prin care Roberta Anastase practic a închis şedinţa înainte de a se face votul final la raportul Ridzi şi a se face votul asupra proiectului de hotărâre privind raportul Comisiei de anchetă a ministrului Turismului. Prin acest artificiu procedural Roberta Anastase practic şi-a ajutat cele două colege de partid încălcând, după părerea noastră, Regulamentul Camerei, conducând şedinţa cu încălcarea hotărârilor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor", a declarat  deputatul liberal după şedinţa de plen suspendată de preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban a atras atenţia că liderul grupului PNL a semnalat preşedintelui Camerei în două rânduri că Elena Udrea a depăşit timpul alocat discursului său. 

"A vorbit cu o jumătate de oră peste termenul alocat în mod deliberat, pentru a nu se ajunge la vot", a subliniat Orban.

Orban a susţinut că preşedinta Camerei Deputaţilor are obligaţia de a convoca Biroul Permanent pentru ca acest for să decidă când se ţine şedinţa pentru cele două voturi - votul pentru raportul Comisiei de anchetă privind activitatea ministrului Turismului Elena Udrea şi pentru raportul privind activitatea ministrului Tineretului.

"Toate aceste tergiversări nu vor împiedica practic Camera să-şi exprime votul asupra acestor două rapoarte. Oricâte artificii procedurale ar găsi Roberta Anastase va fi obligată până la urmă să supună la vot cele două rapoarte", a mai punctat Orban.

Anterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a acuzat grupurile parlamentare PSD şi PNL că nu au respectat programul de lucru adoptat în privinţa dezbaterilor asupra raportului elaborat de Comisia de anchetă Udrea şi a precizat că raportul ar putea fi reprogramat.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri