Coronavirus - România: 35003 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oprescu vrea să umple parcurile cu biblioteci, panouri în Braille şi păsări exotice

Thursday, 06 August 2009, 07:49 Sursă: NewsIn

Fosta bibliotecă din parcul Cişmigiu, transformată între timp în cârciumă, va reveni la destinaţia iniţială. Alte biblioteci vor apărea în parcurile Herăstrău, Carol şi Tineretului, în timp ce în viitorul parc Ghencea va fi deschisă o "bibliotecă tematică cu scop educaţional", fără a se oferi detalii despre ce înseamnă, concret, acest lucru.

Parcul Ghencea se va întinde pe 9,5 hectare va apărea în locul fostelor sere din cartierul cu acelaşi nume. Pe lângă biblioteca tematică, în noul parc vor fi construite o fântână arteziană şi o pistă circulară pentru biciclişti.

Panourile informative, inclusiv cele pentru orbi, ar urma să fie instalate în toate parcurile din subordinea municipalităţii, iar pistele pentru biciclişti vor apărea în parcurile Tineretului şi Herăstrău, în 2009, şi în Giuleşti şi Nicolae Filimon, în 2010.

După Cişmigiu şi Herăstrău, vor fi populate cu păsări exotice şi parcurile Carol şi Tineretului.

În parcul Tineretului, va fi construit un pavilion special pentru păsări, dar şi un castel cu derdeluş, o fântână arteziană şi, până în 2011, un complex Aqua Land. Tot în Tineretului va fi amenajat, pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, un Skate Park.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţie subordonată municipalităţi, vrea să preia în administrate alte şase lacuri (Buftea, Buciumeni, Chitila, Plumbuita, Fundeni şi Pantelimon) şi canalul Dragomireşti-Chitila, pe care urmează să le reabiliteze, se mai arată în planul de dezvoltare pentru următorii ani.

Tot ALPAB intenţionează să repare ecluza Floreasca, care face legătura între lacul cu acelaşi nume şi lacul Tei. După repararea ecluzei, lacurile Herăstrău, Floreasca şi Tei vor putea fi traversate cu şalupe.

În circuitul turistic vor fi introduse şi lacurile de pe râul Colentina. ALPAB are în plan să cumpere, pentru turism, 50 de bărci, 34 de pontoane plutitoare şi microbuze pentru circuite "care să prezinte noua imagine a Capitalei", după cum se menţionează în strategiei de dezvoltare a Capitalei pentru intervalul 2009 şi 2012. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri