Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ochiul bionic a redat vederea unui bărbat, orb de 30 de ani

Friday, 27 November 2009, 09:45 Sursă: dailymail.co.uk

Noua metodă constă în instalarea unei camere într-o pereche de ochelari, care apoi captează imaginea şi trimite apoi informaţia  unui procesor video care este fixat pe o centură. Procesorul transformă imaginea  într-un semnal electronic care este trimis apoi unui transmiţător, fixat pe ochelari. Transmiţătorul, la rândul său, transmite un semnal wireless către o plăcuţă de siliciu care este implantată  în retina pacientului. De la retină, semnalul este transmis la  creier.

Americanul Peter Lane, în vîrstă de 51 de ani, este prima persoană din lume care a experimentat această nouă tehnologie care îi permite să vadă conturul obiectelor, uşile sau  mobila şi chiar să citească, prin intermediul unor fascicule de lumină. Pacientul a reuşit să vadă după 30 de ani, potrivit dailymail.co.uk

\"Deocamdată pot citi doar cuvinte scurte, dar este un început. Aceşti ochelari imi dau mai multă încredere şi mai multă independenţă. Imaginile pe care le văd se mişcă, dar asta ţine de obişnuintă\", a declarat Peter Lane.

Medicii îşi pun speranţe în noua inovaţie şi speră că pe viitor aceasta să poată fi îmbunătăţită, pentru a oferi mai multe beneficii pacienţilor.

\"Este nevoie de multă muncă pentru a progresa, dar este un pas important atât pentru pacienţi  cât şi pentru medici\", a declarat  Paulo Stangaat, consultant oftalmolog .


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri