Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numărul total al cererilor de suspendare a permiselor obţinute fraudulos în Argeş a depăşit 300

Monday, 18 May 2009, 14:05 Sursă: NewsIn

Prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca, a precizat că până în prezent au predat permisele la sediul Poliţiei Rutiere Argeş 50 de persoane, dintre care 37 sunt din Argeş şi 13 din alte judeţe.

"Am avut primele termene în procesele de suspendare. Toţi cei şapte jurişti ai prefecturii au foarte mult de lucru, pe lângă întocmirea dosarelor, trebuie să se prezinte în instanţă atunci când pe rol se judecă procesele legate de permise", a declarat prefectul.

Toţi cei care au adus documentele la Poliţie au primit dovezi care atestă că au predat permisele, dar care nu le permit să mai conducă autovehicule pe drumurile publice. Persoanele în cauză au fost introduse în baza de date a Poliţiei Rutiere. Dacă vor fi prinse la volan, vor fi cercetate penal pentru conducere fără permis, au precizat poliţiştii.

Dintre cele 50 de persoane care au depus permisele până acum, 35 au făcut contestaţie la ordinul de suspendare, invocând prezumţia de nevinovăţie.

Prefectul judeţului Argeş a spus că pe adresa instituţiei a primit o scrisoare de la un argeşean stabilit în Spania, al cărui nume figurează pe lista cu permise anulate şi care i-a solicitat prefectului să-i fie anulate doar anumite categorii auto, motivând că pentru categoria B a dat examen cu mulţi ani în urmă.

Marcel Proca a explicat că singura posibilitate a bărbatului, care lucrează ca şofer în Spania, este să deschidă acţiune în instanţă şi să ceară anularea separat. "Permisul este un act unic şi nu poate fi anulat pe bucăţi. Cetăţeanul în cauză are însă posibilitatea să se adreseze instanţei şi să ceară ca procesul de anulare să se judece numai pentru celelalte categorii auto", a declarat prefectul.

Operaţiunea de verificare a dosarelor în baza cărora se consideră că au fost eliberate în mod fraudulos permise a început pe 10 martie, la SPCRPCÎV Argeş, şi au fost analizate, filă cu filă, 4.966 de dosare.

DNA a trimis în judecată, în luna decembrie a anului trecut, 28 de persoane, dintre care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri