Ultimele Stiri· 1 min citire

Numărul elefanților din Congo a scăzut cu 80% în ultimii 50 de ani

Numărul elefanților din Congo a scăzut cu 80% în ultimii 50 de ani

Numărul elefanților din Congo a scăzut cu 80% în ultimii 50 de ani

Publicat11 mar. 2009, 12:06
Actualizat12 mar. 2009, 12:04

Un studiu recent al elefanților din Republica Democrată Congo arată că populația lor a scăzut cu 80% în 50 de ani, potrivit organizației de conservare a naturii, Wildlife Direct.

Cercetarea a fost condusă de John Hart, realizând inventarii în păduri, supravegheri aeriene și interviuri cu localnici.

Populația elefanților de zonă a scăzut de la 100.000, estimativ, în anii 1950, la 20.000 astăzi. Mai sunt doar șase grupuri de elefanți în RD Congo, iar cinci dintre ele locuiesc în zone protejate. Totuși, toți sunt amenințați de braconajul pentru fildeș.

"Aproape toată lumea care face studii în RD Congo a dat peste rămășițe de elefanți, fără colți", a declarat John Hart, pe site-ul programului "Căutându-l pe Bonobo în Congo".

Distribuie articolul

Urmărește știrile Realitatea.NET și pe Google News

Mai multe știri din Ultimele Stiri